Du behöver
- 225 g bär färska eller tinade, blandade
- 225 g marshmallows
- 1.5 dl vispgrädde
- 1.5 msk pressad citron
Tillbehör:
marshmallows sockerkaka skuren i stavar, mandelbiskvier och äppelklyftor
Gör så här
Puréa bären i matberedare eller mixer och häll över i fonduegrytan. Tillsätt marshmallows och grädde. Ställ grytan över mycket svag värme och sjud långsamt under ständig omrörning tills fonduen blivit slät. Var noga med att blandningen inte kokar. Rör i citronsaften och flytta sedan över grytan till det tända spritköket. Servera med marshmallows, sockerkaka, biskvier och frukt att doppa.
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.
Tips!
Som alla andra söta fonduer har även denna en tendens att brännas vid, på grund av det höga sockerinnehållet. Skulle det hända tar du bara av grytan en stund från värmen och låter den svalna. Det går ändå att doppa frukt och kaka under tiden.