Tartarsås

Du behöver 1 st äggula 0.5 tsk senapspulver 0.5 tsk salt svartpeppar nymalen 0.5 tsk strösocker 1.5 dl olivolja 1 msk vitvinsvinäger 2 tsk dragon...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st äggula
  • 0.5 tsk senapspulver
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar nymalen
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dragon hackad färsk
  • 2 tsk persilja hackad färsk
  • 1 msk kapris hackad
  • 1 msk gurka hackad delikatessgurka
  • 1.5 msk pressad citron

Gör så här

1
Lägg äggulan i en skål med senapspulver, salt, svartpeppar och socker. Blanda väl och tillsätt oljan droppvis under vispning. Fortsätt att vispa tills det blivit en tjock, slät sås.

2
Tillsätt vitvinsvinäger, hackade örter, kapris, gurka och citronsaft. Rör om ordentligt och skeda upp såsen i en skål. Täck över och låt den stå i kylen cirka 1 timme före servering.


Kommentar:
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top