Du behöver
- 1 st äggula
- 0.5 tsk senapspulver
- 0.5 tsk salt
- svartpeppar nymalen
- 0.5 tsk strösocker
- 1.5 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk dragon hackad färsk
- 2 tsk persilja hackad färsk
- 1 msk kapris hackad
- 1 msk gurka hackad delikatessgurka
- 1.5 msk pressad citron
Gör så här
1
Lägg äggulan i en skål med senapspulver, salt, svartpeppar och socker. Blanda väl och tillsätt oljan droppvis under vispning. Fortsätt att vispa tills det blivit en tjock, slät sås.
2
Tillsätt vitvinsvinäger, hackade örter, kapris, gurka och citronsaft. Rör om ordentligt och skeda upp såsen i en skål. Täck över och låt den stå i kylen cirka 1 timme före servering.
Recept ur Fonduekokboken/ICA bokförlag. För fler fondue-recept klicka på länkarna.