Ryttarkakor

Du behöver 4 st ägg 6 dl socker 3 dl vetemjöl 6.5 msk kakao 2 krm salt 1 tsk vaniljsocker 175 g smält smör Glasyr:...


50 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 6.5 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 175 g smält smör

Glasyr:

75 g smör
2 dl socker
1.5 dl grädde
1 dl ljus sirap
1 st kokos (200 g)

Gör så här

1
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner de övriga ingredienserna. Häll smeten i en pappersklädd långpanna (30 x 45 cm).

2
Grädda kakan 10-12 minuteri 225 graders ugnsvärme.

3
Blanda smör, socker, grädde och sirap. Koka upp och låt sjuda ett par minuter under ständig omrörning, så att smeten inte bränner vid. Tillsätt kokos och koka ytterligare någon minut.

4
Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ytterligare cirka 10 minuter, eller tills kokostäcket fått vacker färg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top