Cornflakeskakor

Du behöver 1.5 dl strösocker 1.5 dl ljus sirap 8 dl cornflakes 200 g jordnötssmör 200 g blockchoklad valfri sort Gör så här 1 Koka...


35 portioner

Du behöver

  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl ljus sirap
  • 8 dl cornflakes
  • 200 g jordnötssmör
  • 200 g blockchoklad valfri sort

Gör så här

1
Koka ihop socker och sirap. Blanda cornflakes och jordnötssmör i en bunke. Häll över sockerblandningen och rör om ordentligt. Bred ut kakmassan till önskad tjocklek på en plåt täckt med bakplåtspapper.

2
Smält blockchoklad i vattenbad eller i mikrovågsugn. Bred ut chokladen över kakan och låt stelna. Skär kakan i bitar.


Kommentar:
Kakan kan med fördel frysas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top