Korsikansk potatispanna

Du behöver 300 g små potatisar 1 msk olivolja 1 röd paprika 1 gul paprika 100 g squash 1 dl purjolök i tjocka ringar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 300 g små potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 100 g squash
  • 1 dl purjolök i tjocka ringar
  • 1 msk olivolja
  • 12 svarta oliver
  • 100 g fetaost
  • salviablad

Gör så här

1
1. Borsta potatisarna om de inte köpts färdigtvättade.

2
Dela varje potatis i 4 klyftor. Fräs dem i olja i en gryta på medelvärme i 10 minuter.

3
Rör ofta.

4
2. Tillsätt bitskurna paprikor, slantskuren squash samt purjolök. Droppa över mer olja och vänd samman ingredienserna. Lägg på lock. Bräsera utan vätska cirka 5 minuter.

5
3. Vänd ner oliver och fetaostbitar samt salviablad och servera på en gång. Sätt fram salt för dem som behöver mer än saltet från oliver och ost.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top