Grön currywok

Du behöver 1 msk (raps)olja 150 g strimlat fläskkött 250 g frysta wokgrönsaker 1/2 burk (à 400 g) Thai Green Curry grytbas Gör så här...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk (raps)olja
  • 150 g strimlat fläskkött
  • 250 g frysta wokgrönsaker
  • 1/2 burk (à 400 g) Thai Green Curry grytbas

Gör så här

1
1. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stekpanna med höga kanter. Lägg i köttet, woka och vänd tills strimlorna blivit vita runt om.

2
2. Tillsätt grönsakerna. Woka och vänd tills de börjar tina.

3
3. Skeda grytbasen (obs, grönsaksstrimlor finns på botten i burken) över och vänd samman. Lägg på lock och sjud 3-5 minuter. Salta om så önskas. Servera med kokt ris.


Kommentar:
Tips: Vänd curryburken upp och ner, annars går den inte att öppna med vanlig burköppnare.
Finns det många sorters wokgrönsaker att välja mellan, ta den billigaste eftersom kryddsmaken ändå kommer från grytbasen eller currypastan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top