Läsar-recept

Veckosallad

Du behöver 1 kg morötter 1 kg vitkål 1 st purjolök 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 dl äppelcidervinäger 0.5 dl olivolja...


20 portioner

Du behöver

  • 1 kg morötter
  • 1 kg vitkål
  • 1 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 msk salt
  • 1 msk italiensk salladskrydda

Gör så här

1
1. Skala morötterna.

2
2. Riv vitkål och morötter, gärna på matberedarens rivskiva. Skölj, ansa och skiva purjon.

3
3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt.

4
4. Koka upp olja och vinäger i en kastrull.

5
5. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.


Kommentar:
Denna sallad håller sig en vecka i kyl och är billig och nyttig.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top