Du behöver
- 1 kg morötter
- 1 kg vitkål
- 1 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 1 st grön paprika
- 1 dl äppelcidervinäger
- 0.5 dl olivolja
- 0.5 dl rapsolja
- 1 msk salt
- 1 msk italiensk salladskrydda
Gör så här
1
1. Skala morötterna.
2
2. Riv vitkål och morötter, gärna på matberedarens rivskiva. Skölj, ansa och skiva purjon.
3
3. Skölj, kärna ur och strimla paprikorna tunt.
4
4. Koka upp olja och vinäger i en kastrull.
5
5. Tillsätt salt och krydda. Låt marinaden svalna och häll den sedan över grönsakerna. Blanda väl.
Denna sallad håller sig en vecka i kyl och är billig och nyttig.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.