Tonfisksallad med bacon

Du behöver 1 st tonfisk i vattem (200 g) 2 skiva bacon 5 dl frysta potatistärningar 0.5 pkt spenatblad färska 1 msk kapris Dressing: 2...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st tonfisk i vattem (200 g)
  • 2 skiva bacon
  • 5 dl frysta potatistärningar
  • 0.5 pkt spenatblad färska
  • 1 msk kapris

Dressing:

2 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
0.5 krm svartpeppar
1 krm rosépeppar grovkrossad
0.5 krm salt

Gör så här

1
1. Sila vattnet väl av tonfisken. Knaperstek baconskivorna mellan kökspapper i mikron, cirka 3 minuter, cirka 750 W effekt.

2
2. Strö potatistärningarna i kokande lättsaltat vatten. Koka 3 minuter. Sila av och låt tärningarna svalna utspridda på en tallrik.

3
3. Blanda potatis, uppdelad tonfisk, bitbrutet bacon, spenatblad och kapris. Fördela på tallrikar.

4
4. Rör samman dressingen och skeda över salladen.


Kommentar:
Tips: Kokta kalla potatisar i tärningar kan användas i stället för frysta potatistärningar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top