Du behöver
- 0.5 st surkål (à 820 g)
- 2 st potatis
- 1 krm salt
- 1 tsk kummin
- 1 st äpple
- persilja
- 2 st laxskivor/bitar
Gör så här
1
1. Skölj surkålen under kallvattenkranen i ett durkslag. Lägg över den i en mikrotålig bunke. Skala och skiva potatisarna och blanda in dem i surkålen tillsammans med salt och kummin. Mikra under lock på full effekt 7 minuter. Rör om efter halva tiden.
2
2. Stek under tiden laxskivorna i stekpanna. Salta och peppra.
3
3. Låt surkålen stå 3 minuter för värmeutjämning. Blanda in halva äppelskivor, som blir ljumma på eftervärmen, samt persiljeblad. Om sås önskas passar det bra med en klick matlagnings- eller grekisk yoghurt. (Uteslut yoghurten vid allergiproblem med mjölk.)