Rårakor

Du behöver 1 kg potatis stor av fast sort 1.5 tsk salt 0.5 tsk svartpeppar nymalen smör Servering: 1 dl västerbottensost riven viltfräs, se länk...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis stor av fast sort
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar nymalen
  • smör

Servering:

1 dl västerbottensost riven

viltfräs, se länk

lingon ca 2 dl rårörda

Gör så här

1
Skala potatisarna och grovriv dem, blanda i salt och peppar. Hetta upp stekpannan till drygt medelhög värme med smör och/eller olja i. Klicka i cirka 3/4 dl kryddat riv i sänder, platta ut lite till sammanhängande plätt, omkring 10 cm i diameter, och stek till fin färg på bägge sidor. Sänk värmen allt eftersom järnet blir varmare, så att potatisen blir genomstekt innan den får för mörk färg. Skölj ur pannan och ta nytt fett när det gamla börjar bli bränt.

2
Rårakorna kan mycket väl gräddas i förväg och läggas på papprad plåt för uppvärmning strax före servering, cirka 5 minuter i 250 grader.

3
Toppa rakorna med ost och viltfräs (för recept se länken), bjud lingonen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top