Fiberlimpa

Du behöver 5 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 3 dl rågsikt 2.5 dl rågkross 1 dl vetekli 0.5 dl vetegroddar 1 tsk salt 4 tsk...


2 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl rågsikt
  • 2.5 dl rågkross
  • 1 dl vetekli
  • 0.5 dl vetegroddar
  • 1 tsk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 1 l filmjölk
  • 2 dl sirap mörk

Gör så här

1
1. Blanda alla torra ingredienser mycket noga i en bunke.

2
2. Tillsätt fil och sirap och rör ihop till en slät deg/smet

3
3. Smöra och bröa två brödformar (à 1 1/2 liter). Fördela degen i formarna och grädda på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme cirka 1 1/2 timme.


Kommentar:
Obs: degen/smeten ska vara kladdig.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top