Spenatbröd

Du behöver 1 pkt jäst 1 l vatten (37 grader) 1 tsk salt 1 dl olivolja 375 g spenat hackad 2.5 l vetemjöl Gör så...


20 portioner

Du behöver

  • 1 pkt jäst
  • 1 l vatten (37 grader)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 375 g spenat hackad
  • 2.5 l vetemjöl

Gör så här

1
1. Smula jäst i en degbunke. Rör den slät med vatten, salt och olja.

2
2. Tillsätt spenat och nästan allt mjöl, lite i taget. Arbeta

3
till en smidig deg och låt jäsa i bunke under bakduk cirka

4
40 minuter.

5
3. Dela degen i 20-30 lika stora delar (beror på hur stora bullar man vill göra). Forma dem till runda bullar och lägg dem på en bakpapersklädd plåt.

6
4. Platta till bullarna så de blir cirka fyra centimeter tjocka. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda dem i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top