Du behöver
- 1 pkt jäst
- 1 l vatten (37 grader)
- 1 tsk salt
- 1 dl olivolja
- 375 g spenat hackad
- 2.5 l vetemjöl
Gör så här
1
1. Smula jäst i en degbunke. Rör den slät med vatten, salt och olja.
2
2. Tillsätt spenat och nästan allt mjöl, lite i taget. Arbeta
3
till en smidig deg och låt jäsa i bunke under bakduk cirka
4
40 minuter.
5
3. Dela degen i 20-30 lika stora delar (beror på hur stora bullar man vill göra). Forma dem till runda bullar och lägg dem på en bakpapersklädd plåt.
6
4. Platta till bullarna så de blir cirka fyra centimeter tjocka. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under bakduk. Grädda dem i 200 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.