Insalata alla romana

Du behöver 2 lövtunna skivor lufttorkad skinka 4 (plommon)tomater 1 mozzarellaost 125 g färska salviablad svartpeppar från kvarn Dressing: ca 2 msk jungfruolja 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 lövtunna skivor lufttorkad skinka
  • 4 (plommon)tomater
  • 1 mozzarellaost 125 g
  • färska salviablad
  • svartpeppar från kvarn
  • Dressing:
  • ca 2 msk jungfruolja
  • 1 tsk pressad limesaft
  • 1 krm rosépeppar
  • svartpeppar från kvarn
  • aningen salt

Gör så här

1
Lägg skinkskivorna i en torr, plastbelagd stekpanna på drygt medelvarm platta. Rosta skivorna tills de är torra och spröda. Dela dem mitt itu längsmed.

2
Skär väl sköljda tomater i skivor. Torka spadet av ostbiten och skär den i skivor med samma tjocklek som tomaterna.

3
Varva tomat- och ostskivor med salviablad på förrättstallrikar.

4
Skaka samman dressingen och droppa över. Lägg skinka på toppen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top