Läsar-recept

Apelsin-thaikyckling

Du behöver 2 st kycklingfiléer 4 msk olja 1 msk saft pressad av citron 6 msk sweet chilisås 2.5 st apelsiner 1 msk margarin eller...


2 portioner

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 4 msk olja
  • 1 msk saft pressad av citron
  • 6 msk sweet chilisås
  • 2.5 st apelsiner
  • 1 msk margarin eller smör
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk tomatpuré

Gör så här

1
1. Marinera kycklingfiléerna i oljan, citronsaften, 2 msk sweet chilisås och saften av 1 apelsin i ca 1 tim.

2
2. Stek kycklingfiléerna i matfett. Salta och peppra. Pressa den andra apelsinen och gröp ur den så att fruktköttet kommer med i stekpannan.

3
3. Tillsätt 2 msk sweet chilisås. Puttra tills kycklingen är helt genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.

4
4. Gör en sås av crème fraîchen, 2 msk sweet chilisås och tomatpuré. Värm, men låt inte koka för hårt. Pressa gärna i lite apelsinsaft i såsen.

5
Servera med ris och en blandad sallad av tomat, gurka och isbergssallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top