Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 4 msk olja
- 1 msk saft pressad av citron
- 6 msk sweet chilisås
- 2.5 st apelsiner
- 1 msk margarin eller smör
- salt och peppar
- 2 dl crème fraîche
- 2 msk tomatpuré
Gör så här
1
1. Marinera kycklingfiléerna i oljan, citronsaften, 2 msk sweet chilisås och saften av 1 apelsin i ca 1 tim.
2
2. Stek kycklingfiléerna i matfett. Salta och peppra. Pressa den andra apelsinen och gröp ur den så att fruktköttet kommer med i stekpannan.
3
3. Tillsätt 2 msk sweet chilisås. Puttra tills kycklingen är helt genomstekt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
4
4. Gör en sås av crème fraîchen, 2 msk sweet chilisås och tomatpuré. Värm, men låt inte koka för hårt. Pressa gärna i lite apelsinsaft i såsen.
5
Servera med ris och en blandad sallad av tomat, gurka och isbergssallad.