Ajvarpaj

Du behöver 9 dl vetemjöl 300 g smör eller margarin 1 dl vatten Fyllning: 1 st paprikastrimlor (680 g) 1 st ajvar (680 g) 1...


36 portioner

Du behöver

  • 9 dl vetemjöl
  • 300 g smör eller margarin
  • 1 dl vatten

Fyllning:

1 st paprikastrimlor (680 g)
1 st ajvar (680 g)
1 dl spad paprika
9 st ägg
2 tsk salt
0.75 tsk vitpeppar
3 st kronärtskockshjärtan burkar

Gör så här

1
Smula matfettet i mjölet, tillsätt vatten och arbeta snabbt samman till en deg. Kavla ut degen, cirka 30 x 40 cm. Täck botten och kanter i långpannan med degsjoket. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 225 grader, cirka 10 minuter.

2
Fyllningen:

3
Häll paprikastrimlorna i en sil och låt spadet droppa av. Blanda ajvar med paprikaspad och uppvispat ägg. Salta och peppra. Blanda ner paprikastrimlorna. Bred ut fyllningen i pajskalet. Grädda på nedre falsen i 10 minuter.

4
Halvera kronärtskockshjärtana och stick ner i den halvgräddade fyllningen. Grädda pajen färdig ytterligare 15 minuter. Servera pajen ljummen eller kall, uppdelad i portionsrutor.

5
Pajen kan göras 2-3 dagar före servering, men lämpar sig inte att frysa. Förvara den i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top