Chokladkaka med frukt och marshmallows

Du behöver 1 pkt mix till chokladkaka (420 g) 1 dl aprikoser fint klippta torkade 2 dl marshmallows små eller klippta stora Gör så här...


16 portioner

Du behöver

  • 1 pkt mix till chokladkaka (420 g)
  • 1 dl aprikoser fint klippta torkade
  • 2 dl marshmallows små eller klippta stora

Gör så här

1
Tillaga kaksmeten efter anvisning på förpackningen (utan extra ägg eller smör). Vänd ner aprikoser och marshmallows i smeten. Marshmallowsbitarna kommer att flyta upp under gräddningen och bilda ett trevligt toppskikt.

2
Smörj och strö en rund form med löstagbar botten, 24 centimeter i diameter. Häll i smeten och grädda kakan på nedre falsen i ugnen i 175 grader, cirka 35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara torr när den dras ur kakan.

3
Låt kakan svalna 5 minuter i formen. Ta ur kakan och låt den kallna på galler. Kakan kan frysas.

4
2 kakor behövs till drygt 30 gäster. Dubbel sats kan gräddas i långpanna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top