Focaccia

Du behöver 1 påse (1 kg) mjölmix till focaccia 50 g jäst 7 dl vatten 100 g (6 skivor) lufttorkad skinka, strimlad 3 dl hackade...


36 portioner

Du behöver

  • 1 påse (1 kg) mjölmix till focaccia
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten
  • 100 g (6 skivor) lufttorkad skinka, strimlad
  • 3 dl hackade gröna salladsoliver
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 tsk gourmet- eller havssalt

Gör så här

1
Gör degen enligt anvisningen på påsen. Skinkstrimlorna och salladsoliverna blandas i degen tillsammans med mjölet. Jäs i 30 minuter.

2
Smörj långpannan med olivolja och klappa ut degen. Jäs 20 minuter. Gör djupa fingermärken i degen när 10 minuter av jästiden återstår. Jäs färdigt.

3
Ringla olja över ytan och strö på rosmarin och salt. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt brödet svalna på galler. Brödet kan frysas och ljummas strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top