Salta potatisar

Du behöver 3 pkt potatis (3 kg) 0.75 dl salt per liter vatten Gör så här 1 Lägg potatisarna med skalen på i en kastrull....


36 portioner

Du behöver

  • 3 pkt potatis (3 kg)
  • 0.75 dl salt per liter vatten

Gör så här

1
Lägg potatisarna med skalen på i en kastrull. Häll på kokande vatten och tillsätt salt. Koka tills potatisarna är knappt mjuka. Prova med en sticka. Häll av vattnet och låt potatisarna ånga av väl. Bred ut dem på en bricka och låt svalna.

2
Det är bäst att servera dem ljumma eller rumstempererade. Om potatisarna kokas några timmar före servering, lägg dem inte i kylskåp utan låt dem ligga i rumstemperatur utan lock. Äts ur handen till sherryn.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top