Bakad tomat med vita bönor

Du behöver 10 st tomater 4 st lagerblad 0.5 dl olivolja 1 msk äppelcidervinäger 1 st burk kokta vita bönor 0.5 st gul lök 1...


0 portioner

Du behöver

  • 10 st tomater
  • 4 st lagerblad
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 st burk kokta vita bönor
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 50 g parmesanost riven
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skålla och skala tomaterna. Kärna ur med ett kuljärn, men inte igenom. Spar innehållet och finhacka. Ställ tomaterna i en form. Smula lagerbladen i oljan och tillsätt vinäger. Häll över tomaterna och baka dem i ugnen 1 timme. Ös då och då.

2
Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda bönor, tomathack, finhackad lök, smulat lagerblad och parmesanost och värm. Smaka av med salt och peppar. Servera till de bakade tomaterna.


Kommentar:
Se länkarna här intill för fler tapas!

Om man beräknar tre tapas per tallrik räcker recepten till ca 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top