Hirssallad med ostchips

Du behöver 2 dl hirs eller couscous 3 dl vatten 0.5 st röd paprika finhackad 0.5 st grön paprika finhackad 0.5 st gul lök finhackad...


0 portioner

Du behöver

  • 2 dl hirs eller couscous
  • 3 dl vatten
  • 0.5 st röd paprika finhackad
  • 0.5 st grön paprika finhackad
  • 0.5 st gul lök finhackad
  • 1 st röd chili finhackad
  • 1 dl hackad persilja
  • saft och finrivet skal av 1
  • 0.5 dl olivolja
  • salt
  • vitpeppar grovmalen

Ostchips:

3 dl parmesanost (Grana Padano)

Örtsallad:

citronmeliss
rucola
vattenkrasse
1 dl balsamvinäger
1 msk strösocker

Krympta tomater:

10 st kvisttomat
2 st vitlöksklyftor
3.5 msk olivolja
1 tsk timjan
svartpeppar
salt

Gör så här

1
Koka hirsen i vattnet och låt ånga av väl. Blanda den sedan med de finhackade grönsakerna. Tillsätt citron, olja och kryddor.

2
Ostchips:

3
Strö ut osten tunt i rundlar på bakplåts-papper och grilla försiktigt i ugnen så det inte bränns. Låt ostchipsen svalna. (Chipsen kan eventuellt böjas över ett runt skaft för att få formen av ett tacoskal).

4
Örtsallad:

5
Blanda örterna. Koka ihop balsamvinäger och socker så det reduceras något och dressa sedan över örterna. Servera örtsalladen och ett ostchips på hirssalladen.

6
Krympta tomater:

7
Sätt ugnen på 100 grader. Halvera tomaterna och lägg dem på en plåt. Finhacka vitlöken och strö över. Droppa på lite olja, strö över timjan och svartpeppar. Baka tomaterna i ugnen cirka 1 timme.

8
Salta och servera med övriga tapas.


Kommentar:
Se länkarna för fler tapasrecept!

Om man beräknar tre tapas per tallrik räcker recepten till ca 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top