Kikärtsröra med sesamkex

Du behöver 1 st kikärtor (ca 3 dl) 0.5 dl olivolja 0.5 st vitlöksklyfta 2.5 krm salt Persiljegarnityr: 1 st bladpersilja bunt 1 msk äppelcidervinäger...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st kikärtor (ca 3 dl)
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 st vitlöksklyfta
  • 2.5 krm salt

Persiljegarnityr:

1 st bladpersilja bunt
1 msk äppelcidervinäger
0.5 st vitlöksklyfta
1 msk smör
salt
peppar

Sesamkex:

50 g sesamfrön
1.5 dl vetemjöl
1.5 msk vatten
50 g smör

Gör så här

1
Häll av spadet från ärtorna och spola dem i kallt vatten. Mixa ärtorna med olja, det går också att använda elvispen. Smaka av med pressad vitlök och salt.

2
Repa av persiljebladen och koka stjälkarna tillsammans med vatten och vinäger i tio minuter. Sila av spadet och mixa stjälkarna med bladen, vitlök och en smörklick.

3
Blanda ihop sesamfrön, mjöl, vatten och smör. Kyl degen 30 minuter. Kavla ut den tunt, cirka 2 mm, mellan plastfilm. Degen räcker till drygt halva bak-plåten. Skär ut fyrkanter och grädda dem gyllenbruna i 150 graders ugn cirka 20 minuter. Skär eventuellt i trekanter.

4
Servera en klick kikärtsröra med persiljesmör på toppen och stick i ett kex.


Kommentar:
Se länkarna för fler tapasrecept!

Om man beräknar tre tapas per tallrik räcker recepten till ca 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top