Liten potatisomelett med dill

Du behöver 200 g potatis 0.5 st gul lök 1 msk smör 4 st ägg 0.5 dl mjölk 0.5 dl vispgrädde salt peppar 1 msk...


0 portioner

Du behöver

  • 200 g potatis
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 4 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 msk dill finhackad

Gör så här

1
Koka potatisen och låt den svalna och skär i bitar. Finhacka löken och fräs den i lite smör utan att den tar färg. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde och blanda i potatis, lök, salt, peppar och dill.

2
Grädda omeletten i stekpanna på svag värme under lock tills den stelnat. Skär i bitar och garnera med färsk dill. Eller grädda omeletten i portionsformar i ugnen.


Kommentar:
Se länkarna för fler tapasrecept!

Om man beräknar tre tapas per tallrik räcker recepten till ca 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top