Marinerade morötter

Du behöver 3 st morötter 0.5 dl balsamvinäger 2 dl olivolja 1 dl sesamfrön 1 st vattenkrasse (ca 100 g) Gör så här Skala och...

Tillagningstid: 20 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 3 st morötter
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 st vattenkrasse (ca 100 g)

Gör så här

Skala och skiva morötterna på längden och skär dem sedan i lite breda strimlor. Förväll dem snabbt och spola i kallt vatten. Låt dem rinna av och blanda sedan med vinäger, olja, sesamfrön som rostats i het stekpanna samt vattenkrasse.


Kommentar:
Se länkarna för fler tapasrecept!

Om man beräknar tre tapas per tallrik räcker recepten till ca 10 personer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top