Du behöver

  • 4 st hårdkokta ägg
  • 4 skiva kokt skinka
  • 4 msk paprika inlagd strimlad röd
  • 4 msk hackad persilja
  • 6 dl hönsbuljong (eller grönsaks-buljong)
  • 7 st gelatinblad

Gör så här

1
Skala äggen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Lös upp de urkramade gelatinbladen i het buljong. Rör om väl. Låt svalna och ställ i kylskåpet tills geléet blir lite trögflytande.

2
Lägg 1 msk strimlad röd paprika och lite hackad persilja i botten på 4 koppar (eller plastglas). Häll ca 2 cm buljong i varje kopp och sätt in i kylskåpet tills geléet stelnar.

3
Lägg ett ägg på geléet i varje kopp tillsammans med strimlad skinka. Slå på resten av geléet och sätt in kopparna i kylskåpet tills geléet stelnar.

4
Doppa kopparna i hett vatten, skär loss runt kanten och stjälp upp gelé-äggen på en bädd av lite strimlad sallad. Servera eventuell lite crème fraîche till.


Kommentar:
Se länkarna för fler påskiga äggrecept!

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows