Du behöver
- 4 st hårdkokta ägg
- 4 skiva kokt skinka
- 4 msk paprika inlagd strimlad röd
- 4 msk hackad persilja
- 6 dl hönsbuljong (eller grönsaks-buljong)
- 7 st gelatinblad
Gör så här
1
Skala äggen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Lös upp de urkramade gelatinbladen i het buljong. Rör om väl. Låt svalna och ställ i kylskåpet tills geléet blir lite trögflytande.
2
Lägg 1 msk strimlad röd paprika och lite hackad persilja i botten på 4 koppar (eller plastglas). Häll ca 2 cm buljong i varje kopp och sätt in i kylskåpet tills geléet stelnar.
3
Lägg ett ägg på geléet i varje kopp tillsammans med strimlad skinka. Slå på resten av geléet och sätt in kopparna i kylskåpet tills geléet stelnar.
4
Doppa kopparna i hett vatten, skär loss runt kanten och stjälp upp gelé-äggen på en bädd av lite strimlad sallad. Servera eventuell lite crème fraîche till.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Gör så här
instructions does not have any rows
Se länkarna för fler påskiga äggrecept!