Äggsallad med senapssås

Du behöver isbergssallad ca 1/2 huvud 8 st hårdkokta ägg 1 st rödlök 2.5 msk kapris Senapssås: 1.5 tsk gula senapsfrön 2 st äggulor 1...


4 portioner

Du behöver

  • isbergssallad ca 1/2 huvud
  • 8 st hårdkokta ägg
  • 1 st rödlök
  • 2.5 msk kapris

Senapssås:

1.5 tsk gula senapsfrön
2 st äggulor
1 msk senap svensk
2 dl olja t
salt och vitpeppar

Gör så här

1
Strimla isbergssalladen och lägg upp på ett stort fat. Skala och skiva äggen och täck salladsbädden med skivade ägg. Skala, skiva och hacka rödlöken och strö rödlök och kapris på äggen.

2
Lägg senapskornen i blöt i lite kallt vatten ca 30 minuter. Låt rinna av väl och stöt i en mortel.

3
Rör äggulorna med senap och vispa i oljan, lite i taget, till en tjock senapsmajonnäs. Blanda i de stötta senaps-kornen. Smaksätt med salt och peppar.

4
Ringla senapssåsen över äggsalladen och servera.


Kommentar:
Se länkarna för fler påskiga äggrecept!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top