Axels pickade ägg

Du behöver 4 st ägg hårdkokta oskalade 5 st ansjovisfiléer smör ca 1 msk rumsvarmt senap svensk ströbröd ca 1 dl vitpeppar nymalen smör till...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg hårdkokta oskalade
  • 5 st ansjovisfiléer
  • smör ca 1 msk rumsvarmt
  • senap svensk
  • ströbröd ca 1 dl
  • vitpeppar nymalen
  • smör till stekning

Gör så här

1
Halvera äggen med en skarp kniv rakt igenom skal och innehåll på längden. Lossa äggulorna och mosa dem i en skål med gaffel med hackade ansjovisfiléer, rumsvarmt smör och en liten klick senap. Fyll tillbaka i äggvitans hål med sked. Släta till ytan med palettkniv.

2
Krydda ströbrödet med lite peppar och vänd den skurna sidan av äggen i brödet, Stek i smör i en panna på den skurna sidan – med det kupade äggskalet uppåt. När äggen är genomvarma serveras de med tesked. Man äter direkt ur äggskalet med sked.


Kommentar:
Ät ägget direkt ur skalet!
Se länkarna för fler påskiga äggrecept.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top