Du behöver
- 4 st ägg hårdkokta oskalade
- 5 st ansjovisfiléer
- smör ca 1 msk rumsvarmt
- senap svensk
- ströbröd ca 1 dl
- vitpeppar nymalen
- smör till stekning
Gör så här
1
Halvera äggen med en skarp kniv rakt igenom skal och innehåll på längden. Lossa äggulorna och mosa dem i en skål med gaffel med hackade ansjovisfiléer, rumsvarmt smör och en liten klick senap. Fyll tillbaka i äggvitans hål med sked. Släta till ytan med palettkniv.
2
Krydda ströbrödet med lite peppar och vänd den skurna sidan av äggen i brödet, Stek i smör i en panna på den skurna sidan – med det kupade äggskalet uppåt. När äggen är genomvarma serveras de med tesked. Man äter direkt ur äggskalet med sked.
Ät ägget direkt ur skalet!
Se länkarna för fler påskiga äggrecept.