Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 msk brödsirap ljus
- 1.5 tsk salt
- 0.5 dl olivolja
- 5 dl vatten (37 grader)
- 1.5 st chilifrukt t
- pinjenöter
- 6 dl rågsikt
- 8 dl vetemjöl special
Gör så här
1
Smula ner jästen i en bunke och rör den slät med sirap, salt och olja.
2
Tillsätt vatten, chili och pinjenötter. Blanda ner rågsikt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 40 minuter.
3
Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter under bakduk.
4
Grädda limporna på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme cirka 45 minuter. Låt limporna svalna under bakduk.