Chilibröd med pinjenötter

Du behöver 25 g jäst 2.5 msk brödsirap ljus 1.5 tsk salt 0.5 dl olivolja 5 dl vatten (37 grader) 1.5 st chilifrukt t pinjenöter...


2 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 msk brödsirap ljus
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 dl olivolja
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 1.5 st chilifrukt t
  • pinjenöter
  • 6 dl rågsikt
  • 8 dl vetemjöl special

Gör så här

1
Smula ner jästen i en bunke och rör den slät med sirap, salt och olja.

2
Tillsätt vatten, chili och pinjenötter. Blanda ner rågsikt och vetemjöl lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 40 minuter.

3
Baka ut degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar och forma till två limpor. Lägg limporna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20-30 minuter under bakduk.

4
Grädda limporna på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme cirka 45 minuter. Låt limporna svalna under bakduk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top