Ägg med salladslök

Du behöver 4 st ägg 2 tsk sesamolja 0.5 tsk salt till löken 1 st gräslök knippa 3.5 st salladslökar 2 msk rapsolja Gör så...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 tsk sesamolja
  • 0.5 tsk salt till löken
  • 1 st gräslök knippa
  • 3.5 st salladslökar
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

1
1. Vispa äggen lätt med sesamolja och salt.

2
2. Skölj och skär löksorterna i 1 cm långa bitar.

3
3. Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna. Fräs löken mjuk.

4
4. Salta lätt. Tillsätt äggen och rör tills allt har “stannat”. Servera genast.


Kommentar:
Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top