Kyckling i apelsinsås

Du behöver 2 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin 2 apelsiner i klyftor 1 msk koncentrerad apelsinjuice 1 msk kycklingfond 1/2 dl vatten 1/2 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 apelsiner i klyftor
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk kycklingfond
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk korianderfrön, krossade
  • salt och peppar
  • färska korianderblad

Gör så här

1
1. Skölj kycklingfiléerna. Torka med kökspapper. Bryn filéerna i fett i stekpanna.

2
2. Lägg i apelsinklyftorna när kycklingfiléerna vänds. Fräs klyftorna 1 minut. tillsätt juice, fond, vatten och korianderfrön. Sjud under lock på svag värme cirka 10 minuter tills filéerna är vita rakt igenom.

3
3. Salta och peppra. Strö på färska korianderblad. Servera genast med broccoli och ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top