Wokad potatis

Du behöver 3 st potatis (cirka 400 g med skal) 2 msk rapsolja 2.5 msk vitvinsvinäger 0.5 tsk strösocker 0.5 tsk salt Gör så här...

Tillagningstid: 30 minuter
3 portioner

Du behöver

  • 3 st potatis (cirka 400 g med skal)
  • 2 msk rapsolja
  • 2.5 msk vitvinsvinäger
  • 0.5 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
1. Lägg potatisstrimlorna i ett durkslag. Skölj i kallt vatten så att strimlorna inte klibbar ihop.

2
2. Skaka av vattnet väl. Hetta upp en wok så att det ryker en aning. Tillsätt oljan.

3
3. Lägg i potatisstrimlorna. Fräs under ständig omrörning i cirka 2 minuter.

4
4. Tillsätt vinäger, socker och salt. Rör om och smaka av. Potatisen ska fortfarande ha kvar lite av sin krispighet.


Kommentar:
Tips!
Variera gärna vitvinsvinägern med woksås i den här rätten.

Detta recept är hämtat ur Anne Chengs kokbok “Asiatisk mat”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top