Parmasallad

Du behöver parmaskinka ca 200 g i lövtunna skivor fikon marinerade och valnötter torkade fikon (ca 75 g) 10 st valnötskärnor 0.5 dl olivolja 1...


4 portioner

Du behöver

  • parmaskinka ca 200 g i lövtunna skivor
  • fikon marinerade och valnötter
  • torkade fikon (ca 75 g)
  • 10 st valnötskärnor
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1/2-1 tsk chiliblandning
  • 1 krm salt

Sallad:

1 st italiensk sallad (rucola-, ekblads- och rosésallad) (150 g)
1 st krispsallad eller grönsallad
2.5 st avokado
7 st kastanjechampinjoner eller vanliga färska champinjoner
gorgonzolaost ca 200 g

Servera till:

bondbröd grillat med vitlök och olivolja

Gör så här

1
Torka parmaskinkan genom att lägga skinkskivorna på bakpappersklädd plåt. Placera plåten mitt i ugnen i 175 grader, ca 10 minuter. Låt skinkskivorna kallna plant, helst på galler.

2
Strimla fikonen tunt och grovhacka valnötterna. Blanda olja, vinäger, chili och salt. Häll dressingen över fikon och nötter. Rör om. Låt blandningen stå en stund, gärna några timmar om du har tid.

3
Fördela salladsbladen direkt på tallrikarna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadorna, med hjälp av en tesked, över salladen.

4
Ansa och skiva champinjonerna.

5
Skär gorgonzolan i bitar. Fördela ost, svamp och den torkade skinkan på tallrikarna.

6
Lägg på de marinerade fikonen och valnötterna. Droppa över resten av dressingen.

7
Servera salladen direkt med grillat eller rostat bröd smaksatt med lite pressad vitlök och olivolja. Välj bröd som passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top