Spångarutor

Du behöver 2 msk olja 2 dl mjölk 1 msk honung 1-1 1/2 tsk salt 2 (200 g) skalade, kokta, mosade eller pressade potatisar 1...


12 portioner

Du behöver

  • 2 msk olja
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk honung
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • 2 (200 g) skalade, kokta, mosade eller pressade potatisar
  • 1 1/2-2 msk bakpulver (behövs för att lyfta potatisen)
  • ca 5 dl vetemjöl

Gör så här

1
Blanda olja, mjölk, honung, salt, potatis och bakpulver. Arbeta ner ca 4 dl av vetemjölet till en deg som du nätt och jämnt kan hantera. Använd mera mjöl för att trycka ut degen till en platta på 24 x 20 cm.

2
Dela kakan i 12 bitar. Mjöla bitarna och lägg på bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda bröden i 225 grader i ca 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top