Pastadeg

Du behöver 3 dl vetemjöl special 1 dl durumvete 2 st ägg 3 msk vatten 2 msk olivolja 0.5 tsk salt Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl special
  • 1 dl durumvete
  • 2 st ägg
  • 3 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

1
Lägg alla ingredienserna i beredare och kör ihop degen med metallkniv eller degblandare. Det hela går på ett ögonblick.

2
Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i en halvtimme innan du skrider till verket.

3
Ett par tips inför själva tillverkningen: Var beredd med mjölat bord om degen verkar klibbig. Pastan måste kavlas mycket tunt innan den skärs och det blir omöjligt om den är kladdig. Dunsta mjöl över degen mellan kavlingarna och se till att den inte fastnar i bordet eller i maskinen.

4
Färsk pasta sväller när den kokas, kavla därför degen tunnare än du tror behövs, då blir den bäst. En särskild pastamaskin underlättar arbetet väsentligt, men man kan också göra det hela för hand.

5
Låt den färdiggjorda pastan ligga och torka en stund innan den kokas.

6
Servera alltid pasta alldeles nykokt, rykande het!


Kommentar:
För fler recept på hemmagjord pasta, klicka på länkarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top