Limemarinerad fläskfilé

Du behöver 500 g fläskfilé 1 pkt glasnudlar jordnötter 1 st sataysås jordnöt Marinad: 1 msk kinesisk soja 2 msk jordnötssmör 1 tsk socker 1.5...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 pkt glasnudlar
  • jordnötter
  • 1 st sataysås jordnöt

Marinad:

1 msk kinesisk soja
2 msk jordnötssmör
1 tsk socker
1.5 tsk curry
2 msk pressad limesaft
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk vinäger
salt och svartpeppar

Gör så här

1
1. Skär fläskfilén fri från fett och senor och skär den sedan i bitar eller skivor och lägg dem i en plastpåse.

2
2. Blanda allt till marinaden, häll den i påsen, stäng den och skaka om.

3
3. Marinera minst tre timmar i kylen. Vänd påsen några gånger under tiden.

4
4. Ta upp fläskfilébitarna. Spara marinaden i en skål, pensla fläskfilén med den och stek bitarna.

5
5. Koka glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Grovhacka jordnötterna och rosta dem i torr stekpanna. Blanda nudlar och jordnötshack.

6
6. Servera fläskfilébitarna på glasnudlarna och ringla över lite sataysås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top