Grillade kycklingspett

Du behöver 1 kg kycklingfilé 1 st citron 1 st lime Till pensling 0.5 dl olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk soja 0.5 tsk svartpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 1 kg kycklingfilé
  • 1 st citron
  • 1 st lime

Till pensling

0.5 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk soja
0.5 tsk svartpeppar grovmald
gourmetsalt

Ugnsbakad potatis med fetaost:

2 st lökar stora röda
3 st paprikor gul, grön och röd
2.5 st vitlök
2 st frysta potatisklyftor med skal (600 g)
4.5 st rosmarin kvistar färsk
grillkrydda
olivolja
0.5 st svarta oliver (240 g) med kärna
fetaost ca 200 g

Gör så här

1
Skär varje kycklingfilé i 3-4 längsgående strimlor. Dela och skär citron och lime i knappt centimetertjocka skivor. Trä upp allt på trä- eller metallspett.

2
Rör samman olja, tomatpuré, soja och peppar. Pensla spetten med blandningen. (Salta efter grillningen). Täck träpinnar med folie innan grillningen, så att de inte bränns.

3
Sätt ugnen på grill och högsta värme. Grilla spetten i två omgångar, annars kan det vara svårt att få fin färg. Placera plåten högt upp i ugnen, beräkna 8-10 minuter, vänd spetten efter halva tiden. Skär ett provsnitt och kolla att kycklingen är genomstekt.

4
Servera spetten kalla eller värm i ugn några minuter.

5

6
Ugnsbakad potatis med fetaost:

7
Skala och skär löken i bitar. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skär vitlökarna tvärs över.

8
Blanda lök, paprika och potatis en långpanna. Lägg vitlökarna med snittytan upp.

9
Krydda med rosmarin och grillkrydda. Ringla lite olivolja över allt.

10
Baka mitt i ugnen, i 225 grader, 25-35 minuter, grönsakerna bör ha lite spänst kvar. Vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade någon gång under stekningen.

11
Ta ut pannan, smula över fetaosten, tillsätt oliver. Bjud potatisen ljummen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top