Stjärnor med svarta hål

Du behöver 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl florsocker 200 g smör rumstempererat silverkulor (strössel) 200 g mjölkchoklad Marabou Gör så här 1...


30 portioner

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 dl florsocker
  • 200 g smör rumstempererat
  • silverkulor (strössel)
  • 200 g mjölkchoklad Marabou

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke.

2
Skiva ner smöret. Arbeta ihop till en deg.

3
Kavla ut degen så den blir cirka 1 centimeter tjock.

4
Stansa ut kakor med en stjärnform. Gör försiktigt en grop i mitten. Tryck fast silverkulorna i degen.

5
Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt.

6
Grädda kakorna i 175 graders ugnsvärme 5-10 minuter eller tills kakorna blivit gyllenbruna.

7
Tryck till hålet i kakorna på en gång när de tas ur ugnen.

8
Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål. Smält chokladen i micron.

9
Fyll hålen i kakorna med smält choklad. Låt stelna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top