Vårlika nässelbullar

Du behöver 1 l nässelblad 1 tsk salt, späda 2 dl havregryn vetemjöl ca 12 dl special 2 tsk salt 1 msk fänkål stött 3...


25 portioner

Du behöver

  • 1 l nässelblad 1 tsk salt, späda
  • 2 dl havregryn
  • vetemjöl ca 12 dl special
  • 2 tsk salt
  • 1 msk fänkål stött
  • 3 msk brödsirap
  • 25 g margarin mjukt
  • 50 g jäst
  • 5 dl filmjölk

Gör så här

1
Förväll nässlorna i rikligt med saltat vatten cirka 5 minuter. Häll av vattnet, spola nässlorna med kallt vatten och krama ur. Hacka dem fint.

2
Mät upp havregryn, 11 deciliter av vetemjölet, salt, fänkål, sirap, nässelhacket samt margarin i klickar i matberedarskålen. Smula jästen över.

3
Värm filmjölken till cirka 37°. Häll filen i beredaren och låt maskinen arbeta cirka 5 minuter till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om degen känns för lös. Strö lite vetemjöl över och låt jäsa 45-50 minuter till dubbel storlek.

4
Tag upp degen och knåda ihop den på mjölat bakbord. Dela i 25 jämnstora bitar. Trilla bullar och sätt dem på papprad plåt. Jäs 30 minuter.

5
Pensla bröden med vatten med lite brödsirap. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250 grader 10-12 minuter.


Kommentar:
Obs! Nässlorna kan bytas ut mot 2 dl förvälld, hackad spenat.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top