Glasnudelsallad

Du behöver 1 pkt glasnudlar 1 st gurka 2 st mango 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk ingefära riven färsk salt svartpeppar Gör så här 1...


10 portioner

Du behöver

  • 1 pkt glasnudlar
  • 1 st gurka
  • 2 st mango
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 msk ingefära riven färsk
  • salt svartpeppar

Gör så här

1
Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av i durkslag.

2
Att tänka på om man dubblerar receptet är att göra salladen i omgångar och inte allt på en gång. Då blir den alldeles för klistrig.

3
Skala gurkan och mangon och riv grovt, salta gurkrivet och krama ur all vätska. Blanda yoghurt med ingefära, mango, gurka, salt och peppar. Vänd ned i nudlarna.

4
Den här salladen kan även göras utan matlagningsyoghurt.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i en festlig plockbuffé av Inger Lindberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top