Kyckling på pinne

Du behöver 5 st kycklingfiléer 2 msk koriander finhackad 2 st vitlöksklyftor 2 msk socker 3 tsk salt 1 msk rapsolja Jordnötssås: 2 dl jordnötter...


10 portioner

Du behöver

  • 5 st kycklingfiléer
  • 2 msk koriander finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk socker
  • 3 tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Jordnötssås:

2 dl jordnötter
2 dl kokosmjölk
1 dl grönsaksbuljong (1 dl vatten, 1 msk fond)
1 msk sesamolja
4 tsk vinäger
4 tsk currypasta röd

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i strimlor. Blanda till marinaden, häll över kycklingen och ställ 2 timmar i kylen.

2
Trä kycklingen på spett (tänk på att lägga träpinnarna i blöt innan, så att de inte bränns på grillen).

3
Grilla eller stek i panna med lite olja i 3-4 minuter på varje sida.

4
Stek dem färdiga i ugn, 200 grader, cirka 5 minuter.

5
Blanda jordnötssåsen så här: Mixa eller stöt jordnötterna i en mortel. Blanda de övriga ingredienserna i kastrull, häll på jordnötterna och låt puttra i cirka 10 minuter.

6
Servera kycklingpinnarna tillsammans med jordnötssåsen.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som ingår i en festlig plockbuffé av Inger Lindberg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top