Amerikansk grillsås

Du behöver 1 dl gul lök hackad 2 msk olivolja 5 st vitlöksklyftor pressade 1.5 dl tomatpuré 1 dl chilisås 3 dl vatten 0.5 dl...


8 portioner

Du behöver

  • 1 dl gul lök hackad
  • 2 msk olivolja
  • 5 st vitlöksklyftor pressade
  • 1.5 dl tomatpuré
  • 1 dl chilisås
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk timjan
  • 1 st kanelstång
  • 2 msk farinsocker
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 2 msk senapspulver el. fransk senap
  • 2 krm salt
  • svartpeppar gärna nymald

Gör så här

Fräs löken med oljan i en gryta. Tillsätt de övriga ingredienserna utom senaps-frön. Låt sjuda 20 minuter. Blanda ner senap. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.


Kommentar:
Gott till kött! Såsen kan serveras både varm och kall. Värm upp såsen på svag värme utan att den kokar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top