Du behöver
- 25 g margarin eller smör
- 2 1/2 dl mjölk
- ca 8 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 25 g jäst
Gör så här
1
Ljumma matfett och mjölk i mikron. Häll över i en matberedare. Smula ner jästen, tillsätt saltet och hälften av mjölet. Snurra ihop till en lös deg. Tillsätt resten av mjölet, men spara lite som får tillsättas om så behövs.
2
Jäs degen 10-15 minuter. Knåda den och klappa till tunna kakor som kan formas runt korvar. Eller trilla längder som kan viras glest som en korkskruv runt korvar. Kan även viras runt en träpinne så att man får ett bröd att stoppa in redan grillade korvar i. Jäs bröden 10-15 minuter.
3
Grilla på galler eller spett cirka 10 minuter.
De torra ingredienserna, då kan man också använda torrjäst, kan blandas i en rymlig plastpåse så att man lätt kan hälla i vätska och fett och bara knåda ihop. Blir lite klibbigt i påsen, men duger ändå.