Bröd till grillkorven

Du behöver 25 g margarin eller smör 2 1/2 dl mjölk ca 8 dl vetemjöl 1/2 tsk salt 25 g jäst Gör så här 1...


12 portioner

Du behöver

  • 25 g margarin eller smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • ca 8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 25 g jäst

Gör så här

1
Ljumma matfett och mjölk i mikron. Häll över i en matberedare. Smula ner jästen, tillsätt saltet och hälften av mjölet. Snurra ihop till en lös deg. Tillsätt resten av mjölet, men spara lite som får tillsättas om så behövs.

2
Jäs degen 10-15 minuter. Knåda den och klappa till tunna kakor som kan formas runt korvar. Eller trilla längder som kan viras glest som en korkskruv runt korvar. Kan även viras runt en träpinne så att man får ett bröd att stoppa in redan grillade korvar i. Jäs bröden 10-15 minuter.

3
Grilla på galler eller spett cirka 10 minuter.


Kommentar:
De torra ingredienserna, då kan man också använda torrjäst, kan blandas i en rymlig plastpåse så att man lätt kan hälla i vätska och fett och bara knåda ihop. Blir lite klibbigt i påsen, men duger ändå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top