Grillad tomat

Du behöver 8 st stora tomater 2 msk olja (raps)olja eller grillolja flingsalt (gourmetsalt) Gör så här 1 Skölj, torka av och klyfta tomaterna precis...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 8 st stora tomater
  • 2 msk olja (raps)olja eller grillolja
  • flingsalt (gourmetsalt)

Gör så här

1
Skölj, torka av och klyfta tomaterna precis genom fruktköttet men inte så mycket att tomaterna öppnar sig. De ska hänga ihop vid stjälkfästet. Pensla stjälkfästets ände med olja. Lägg tomaterna med stjälkfästet nedåt på galler och ljumma dem. Tomaterna ska inte vändas. Strö på salt.

2
Eller snitta precis genom tomaternas skinn runt om varje tomat. Pensla hela tomaterna och lägg dem på grillen. Vänd och stek tills tomaterna börjar mjukna. Strö på salt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top