Gurksallad med het chili

Du behöver 3 st gurkor 1 dl olja 1 msk rödvinsvinäger 5 krm spiskummin 2 krm salt 1 st chili finstrimlad 1 kruka koriander Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 3 st gurkor
  • 1 dl olja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 krm spiskummin
  • 2 krm salt
  • 1 st chili finstrimlad
  • 1 kruka koriander

Gör så här

Skala och dela gurkan på längden. Kärna ur den med hjälp av en tesked och skär den i mindre bitar. Blanda olja, vinäger, spiskummin och salt i en kastrull. Koka upp. Tillsätt chili och låt lagen svalna en aning. Slå den över gurkan och blanda ner korianderblad. Servera salladen kyld.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top