Mallorkansk soppgryta

Du behöver 1 msk olja 1 liten gul lök, hackad 1 dl långkornigt ris 1 burk hela tomater 1/2 dl vatten 350 g strimlat marinerat...


2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olja
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 dl långkornigt ris
  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 dl vatten
  • 350 g strimlat marinerat kalkonkött eller kycklingkött
  • 4 stjälkar selleri

Gör så här

1
1. Hetta upp oljan i en gryta eller traktörpanna. Fräs löken och riset en minut.

2
2. Häll i burktomaterna med sitt spad. Tillsätt vatten. Rör ner kalkonköttet med sin marinad. Koka upp och sjud under lock 15 minuter.

3
3. Skölj och skär selleristjälkarna i mindre bitar. Lägg dem i grytan. Sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar om så behövs utöver smakerna i marinaden. Servera ur djupa tallrikar med bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top