Matiga majsbiffar

Du behöver 1 st majskorn (340 g) 1 st paprika ca 100 g, finhackad 0.5 dl purjolök finsnittad 1 tsk chilifrukt finhackad 2 msk hackad...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st majskorn (340 g)
  • 1 st paprika ca 100 g, finhackad
  • 0.5 dl purjolök finsnittad
  • 1 tsk chilifrukt finhackad
  • 2 msk hackad persilja
  • 5 dl cornflakes
  • 3 st stora ägg
  • 0.5 tsk salt
  • olja och

Gör så här

1
1. Sila spadet av majskornen och häll dem i en bunke. Blanda med paprika, purjo, chili och persilja.

2
2. Krossa cornflakes, med knytnäve, mortel eller matberedare, och blanda krosset i bunken.

3
3. Vispa upp äggen i en bunke och häll över ingredienserna för att binda ihop dem. Smaka av med salt.

4
4. Stek biffar eller plättar i matfett i stekpanna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida. Satsen ger cirka 8 biffar, bra i matlådan om inte alla går åt till middagen.

5
Servera med knaperstekt (mikrat) bacon, sallad och lättfärskost med gräslök utrörd med lime- eller citronsaft.


Kommentar:
Hoppa över bacon om du vill ha en vegetarisk måltid.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top