Tomatsallad med lök och kapris

Du behöver 5 st tomat gula eller röda 1 st lök skivad 70 g ruccolasallad sköljd 2 msk kapris i lag 0.5 dl olivolja 2...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 5 st tomat gula eller röda
  • 1 st lök skivad
  • 70 g ruccolasallad sköljd
  • 2 msk kapris i lag
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vatten
  • 1 st lime pressad + rivet skal
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kärna ur tomaterna och skär dem i mindre bitar. Blanda tomater, lök, ruccolasallad och kapris i en stor skål. Vispa ihop olja, vatten och lime. Smaka av med salt och peppar. Slå vinägretten över salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top