Vårlikt salladsfat

Du behöver 0.5 st blandad sallad 3 dl pastaskruvar eller fjärilar 1 st morot rå 0.5 skiva rotselleri (30 g) fårost ca 50 g grekisk...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 0.5 st blandad sallad
  • 3 dl pastaskruvar eller fjärilar
  • 1 st morot
  • 0.5 skiva rotselleri (30 g)
  • fårost ca 50 g grekisk med oliver
  • 0.5 st cannellinibönor + 1 msk jungruolja + färsk timjan eller 100 g tärnad rökt skinka

Gör så här

1
1. Spola salladen under kallt vatten. Skaka av vattnet. Lägg upp på fat.

2
2. Skala och grovriv morot och sellerirot. Lägg upp tillsammans med salladsbladen. Lägg upp kall pasta på salladsfatet.

3
3. Skär osten i småbitar och lägg över salladen.

4
4. Spola bönorna under kallt vatten. Skaka av vattnet. Marinera bönorna med jungfruolja och timjansblad och servera bredvid. Eller servera skinktärningar med persilja.

5
Dressing skakas ihop av 1 msk jungfruolja, 1 tsk grönsaksfond, 1 tsk balsamicovinäger, 1 msk vatten, 1 tsk fransk senap. Droppas över salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top