Focaccia

Du behöver deg till Piadina olivolja 1.5 msk timjan smulad färsk 2.5 st tomater 1 st gul lök 1.5 tsk grovsalt oliver en näve svarta...


16 portioner

Du behöver

  • deg till Piadina
  • olivolja
  • 1.5 msk timjan smulad färsk
  • 2.5 st tomater
  • 1 st gul lök
  • 1.5 tsk grovsalt
  • oliver en näve svarta
  • 150 g ost grovriven

Gör så här

1
Gör degen som till piadina (se passar med), men ta ytterligare ett par matskedar olivolja i degen. Jäs degen som till piadina och klappa sedan ut den på bakplåtspapper på en plåt till en stor rektangel. Gör gropar i ovansidan med fingertopparna. Jäs den 15-20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

2
Droppa på lite olivolja, strö på smulad timjan och lägg på skivade tomater, skivad lök och strö på lite grovsalt. Strö på svarta oliver och riven ost.

3

4
Grädda foccacian i ugnens nedre del 25 minuter tills den är genomgräddad. Droppa på lite god olivolja och låt svalna innan brödet skärs i fyrkanter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top