Du behöver
- deg till Piadina
- olivolja
- 1.5 msk timjan smulad färsk
- 2.5 st tomater
- 1 st gul lök
- 1.5 tsk grovsalt
- oliver en näve svarta
- 150 g ost grovriven
Gör så här
1
Gör degen som till piadina (se passar med), men ta ytterligare ett par matskedar olivolja i degen. Jäs degen som till piadina och klappa sedan ut den på bakplåtspapper på en plåt till en stor rektangel. Gör gropar i ovansidan med fingertopparna. Jäs den 15-20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
2
Droppa på lite olivolja, strö på smulad timjan och lägg på skivade tomater, skivad lök och strö på lite grovsalt. Strö på svarta oliver och riven ost.
3
4
Grädda foccacian i ugnens nedre del 25 minuter tills den är genomgräddad. Droppa på lite god olivolja och låt svalna innan brödet skärs i fyrkanter.