Du behöver
- 2 kakor mjukt tunnbröd
- 1-2 tsk smörgåsmargarin
- salladsblad
- Gubbröra:
- 1 purjolök
- 1 msk smör eller margarin
- 1 liten burk (50 g) ansjovisfilé
- 2 hårdkokta ägg
- nymald svartpeppar
- 1-2 msk hackad persilja
Gör så här
1
1. Bred brödet med smörgåsmargarin. Lägg på salladsblad.
2
2. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i matfettet.
3
3. Häll på ansjovisspadet och låt det koka in i löken. Hacka ansjovisfiléerna.
4
4. Skala och grovhacka äggen.
5
5. Blanda ner ansjovis, ägg och hackad persilja i löken. Låt alltsammans bli varmt. Smaksätt med lite nymalen peppar.
6
6. Fördela gubbröran på salladsbladen. Rulla ihop brödet och vira en bit folie om, så att smörgåsrullen behåller formen.