Tunnbrödsrulle

Du behöver 2 kakor mjukt tunnbröd 1-2 tsk smörgåsmargarin salladsblad Gubbröra: 1 purjolök 1 msk smör eller margarin 1 liten burk (50 g) ansjovisfilé 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kakor mjukt tunnbröd
  • 1-2 tsk smörgåsmargarin
  • salladsblad
  • Gubbröra:
  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 liten burk (50 g) ansjovisfilé
  • 2 hårdkokta ägg
  • nymald svartpeppar
  • 1-2 msk hackad persilja

Gör så här

1
1. Bred brödet med smörgåsmargarin. Lägg på salladsblad.

2
2. Ansa, skölj och strimla purjon. Fräs den mjuk i matfettet.

3
3. Häll på ansjovisspadet och låt det koka in i löken. Hacka ansjovisfiléerna.

4
4. Skala och grovhacka äggen.

5
5. Blanda ner ansjovis, ägg och hackad persilja i löken. Låt alltsammans bli varmt. Smaksätt med lite nymalen peppar.

6
6. Fördela gubbröran på salladsbladen. Rulla ihop brödet och vira en bit folie om, så att smörgåsrullen behåller formen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top