Du behöver
- 4 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- citron rivet skal av 1
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 0.5 dl pressad citronsaft
- 2 tsk bakpulver
- 2.5 dl vetemjöl
- 0.5 dl citronsaft
Gör så här
1
Vispa ägg och socker vitt och poröst, cirka 5 minuter med elvisp. Vänd ner finrivet citronskal, citronsaft och yoghurt. Blanda bakpulvret i vetemjölet. Vänd ner mjölet i smeten.
2
Häll smeten i en långpanna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader, 25-30 minuter, tills provstickan är torr när kakan provas.
3
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå 5 minuter i formen. Lyft upp kakan med bakpappret på ett galler. Skeda citronsaften över ytan och låt kakan kallna helt.
4
Dela kakan i bitar. Spritsa dit en gräddklick om så önskas, eller lägg på frukt eller färska bär. Kakan kan frysas.
En mjuk kaka nästan helt utan fett!