Saftig citronkaka

Du behöver 4 st ägg 1.5 dl strösocker citron rivet skal av 1 1 dl matlagningsyoghurt 0.5 dl pressad citronsaft 2 tsk bakpulver 2.5 dl...


18 portioner

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • citron rivet skal av 1
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0.5 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 dl citronsaft

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och poröst, cirka 5 minuter med elvisp. Vänd ner finrivet citronskal, citronsaft och yoghurt. Blanda bakpulvret i vetemjölet. Vänd ner mjölet i smeten.

2
Häll smeten i en långpanna, 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på nedre falsen i 175 grader, 25-30 minuter, tills provstickan är torr när kakan provas.

3
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå 5 minuter i formen. Lyft upp kakan med bakpappret på ett galler. Skeda citronsaften över ytan och låt kakan kallna helt.

4
Dela kakan i bitar. Spritsa dit en gräddklick om så önskas, eller lägg på frukt eller färska bär. Kakan kan frysas.


Kommentar:
En mjuk kaka nästan helt utan fett!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top